Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht

Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht

U werkt als soldaat bij de landmacht op kazernes in binnen- en buitenland. Uw taken zijn onder andere: aanleg van roadblocks, checkpoints of base-wachten, materialen verzamelen, informatie verzamelen over de infrastructuur van een land en de bevolking ervan, patrouilles uitvoeren, verkenningspatrouilles uitvoeren (informatie over een object, route of een gebied verzamelen), voorraadverzorging (water, voedsel, brandstof en munitie), wacht houden, observatie, controlewerkzaamheden, rapporteren, conditietraining, mentale training. dfgsdafg

Persoonlijkheid Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht

  • Praktisch
  • Ondernemend
  • Gestructureerd

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.


De persoonlijkheid van een Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Je kunt iemands persoonlijkheid op allerlei manieren beschrijven. Elk persoonlijkheidsmodel heeft z'n eigen benamingen en waarde. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht

  • Instructies opvolgen
  • Integer zijn
  • Stressbestendig zijn

Het opvolgen van instructies is erg belangrijk in dit beroep, als dit niet voldoende gebeurt kan er veel mis gaan.

Integriteit is in veel beroepen van belang maar in dit beroep maakt het deel uit van de belangrijkste competenties.

Als je stressbestendig bent, kun je je normale werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom een verhoogde werkdruk. Als Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht heb je regelmatig met deze verhoogde werkdruk te maken. Lees ook eens het artikel over Stress.


Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht

  • Veiligheid en vakmanschap: Aankomend medewerker grondoptreden - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht

In de sector Justitie, veiligheid en openbaar bestuur zijn zeer uiteenlopende beroepen te vinden. Het aantal vacatures is meestal relatief constant in deze sector omdat deze publieke sector altijd moet blijven functioneren, ondanks een eventuele  recessie of bezuinigingsronde vanuit de politiek. Al de beroepen in deze sector hebben een belangrijke bijdrage aan het functioneren van en de orde in onze maatschappij. Kijk gerust eens bij de andere beroepen in de sector Justitie, veiligheid en openbaar bestuur als je je naast Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht nog wat verder wilt oriënteren.

Vacatures voor een carrière als Aankomend medewerker grondoptreden / soldaat landmacht kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.