Logistiek medewerker

Logistiek medewerker

U werkt in een magazijn of distributiecentrum. Uw taken zijn onder andere: goederen beheren en organiseren, laden en lossen, wegen en verpakken, emballagemateriaal ordenen, goederen controleren, sorteren, orderpicking, lichte administratieve handelingen, heftruckrijden.

Persoonlijkheid Logistiek medewerker

  • Praktisch
  • Gestructureerd

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.


De persoonlijkheid van een Logistiek medewerker bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Je kunt iemands persoonlijkheid op allerlei manieren beschrijven. Elk persoonlijkheidsmodel heeft z'n eigen benamingen en waarde. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Logistiek medewerker

  • Instructies opvolgen
  • Leiding accepteren

Het opvolgen van instructies is erg belangrijk in dit beroep, als dit niet voldoende gebeurt kan er veel mis gaan.

Leiding kunnen accepteren is vooral belangrijk bij beroepen in een sterk hiërarchische organisatie. Dat kan in principe dus elk beroep zijn, maar bepaalde beroepen zoals Logistiek medewerker zijn er voornamelijk in die hiërarchische organisaties.


Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Logistiek medewerker misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Logistiek medewerker

  • Logistiek/Logistiek medewerker - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Logistiek medewerker op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Logistiek medewerker

Vacatures in de sector Transport en logistiek zijn er in een opbloeiende economie voldoende. Wil je je verder oriënteren op beroepen in deze sector, lees dan verder het artikel Sector transport en logistiek. Daar staan naast Logistiek medewerker nog vele andere beroepen uitgewerkt. Je kunt ook tips lezen voor je sollicitatie zodat je meer kans hebt op werk.

Vacatures voor een carrière als Logistiek medewerker kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.