Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker

Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker

U maakt speciale schoenen voor mensen die door een afwijking en/of ziekte geen gewone schoenen kunnen dragen. U maakt bijvoorbeeld revalidatieschoenen, orthopedische schoenen en verbandschoenen. Soms maakt u ook voetprotheses (kunstvoeten) en inlays (speciaal gemodelleerde inlegzolen). U heeft veel materiaalkennis om de juiste vormen en sterktes te kunnen maken. Uw taken zijn onder andere: werken met machines (snijden, schaven, schuren, stikken, poetsen), gipsmodellen maken, meten, overleggen met klant, software gebruiken voor maatwerkleesten, leesten maken / gieten, prefab leesten bewerken, machines onderhouden, monteren van de binnenvoering, het snijden van het bovenwerk, afwerken.

Persoonlijkheid Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker

  • Praktisch
  • Gestructureerd
  • Creatief

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

De persoonlijkheid van een Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker

  • Orthopedische schoentechniek: Leestenmaker - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker

Vacatures zijn er in de sector Gezondheidszorg en welzijn de komende jaren meer dan genoeg. Er zijn gewoonweg te weinig mensen voor veel van de beroepen in deze sector. Wil je naast Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker, andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de gezondheidszorg en welzijn. Of wil je juist meer informatie over de "7 stappen van succesvol solliciteren"?

Vacatures voor een carrière als Orthopedisch schoenmaker / Leestenmaker kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.