Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

U werkt in een bloemenwinkel of tuincentrum, of op een andere manier in de bloemenbranche. Uw taken zijn onder andere: artikelen inkopen, bloemenarrangementen maken zoals boeketten, corsages en grafstukken, vazen en schalen opmaken, klanten adviseren, bloemen en planten verkopen aan klanten.

Persoonlijkheid Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

  • Praktisch
  • Creatief
  • Ondernemend

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

De persoonlijkheid van een Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

  • Energie hebben
  • Klantgericht/cliëntgericht zijn

Energie hebben duidt op een goede lichamelijke gezondheid om de (soms veeeleisende) taken van dit beroep aan te kunnen pakken.

Klantgerichtheid is luisteren naar de wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

  • Bloem, groen en styling/Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

Vacatures voor een carrière als Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.