Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Drone-ontwerper | Dronebouwer

Drone-ontwerper | Dronebouwer

U ontwerpt en bouwt drones en multirotorsystemen voor het maken van film/foto opnames, routebepaling voor ander transport of inspecties/detecties van moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen en situaties, beveiliging. De drones worden gebruikt voor commerciële opdrachten voor de reclame, filmindustrie of juist de landbouw. Maar het kan ook gaan om opdrachten voor de politie, brandweer of om militaire operaties. Officieel wordt een drone een Remotely Piloted Aircraft System (RPAS) genoemd. U heeft een certificaat van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), afdeling Luchtvaart nodig voor het beroepsmatig besturen van een drone/RPAS. Uw taken zijn onder andere: drones ontwerpen naar behoeften van de klant, drones bouwen/ombouwen, technische (maatwerk) applicaties toevoegen (bv voor gasdetectie/infraroodbeelden enz), technisch upgraden, testvluchten maken, voorlichting geven.

Persoonlijkheid Drone-ontwerper | Dronebouwer

  • Praktisch
  • Onderzoekend
  • Creatief

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

De persoonlijkheid van een Drone-ontwerper | Dronebouwer bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Drone-ontwerper | Dronebouwer

  • Analyseren
  • Innovatief denken
  • Nauwkeurig zijn (Detailgerichtheid)
  • Onafhankelijk zijn (Autonomie)
  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)

Analyseren: De onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen om het beter te kunnen begrijpen.

Innovatief denken: Het zien en/of bedenken van kansen en mogelijkheden voor vernieuwing van producten, diensten of processen.

Nauwkeurig zijn: Details zoals bedragen, getallen, centimeters, grammen en dergelijke vlot en juist te kunnen meten/berekenen, verwerken en gebruiken.

Onafhankelijk zijn: Een eigen mening of visie op bijvoorbeeld werkprocessen of dienstverlening hebben en die gebruiken om het werk goed te laten verlopen en de missie van de organisatie te laten slagen.

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Drone-ontwerper | Dronebouwer misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Drone-ontwerper | Dronebouwer

  • Mechatronica: Eerste monteur mechatronica - MBO 3
  • Mechatronische systemen:Technicus mechatronica systemen - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Drone-ontwerper | Dronebouwer

In de sector Techniek, productie en bouw zijn ontzettend veel soorten beroepen. Juist in deze sector is er sprake van een continue innovatie van producten, bijbehorende diensten en processen. Door dit proces van innovatie en dus verandering van aangeboden diensten en producten en van (bedrijfs)processen ontstaan er ook veel vacatures en dus carrière mogelijkheden. Kansen genoeg dus voor een mooie carrière in de Techniek, productie en/of bouw. In de lijst van beroepen in de sector Techniek, productie en bouw zijn, naast Drone-ontwerper | Dronebouwer nog vele andere mogelijkheden te zien.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Drone-ontwerper | Dronebouwer. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.