Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Vakexpert/manager veeteelt

Vakexpert/manager veeteelt

U werkt in een veeteeltbedrijf. Een veeteeltbedrijf houdt en fokt dieren (bijvoorbeeld koeien, varkens, kippen) voor de productie van zuivel, vlees, eieren of bont. Bij moderne, biologische veeteelt hebben de dieren meer (buiten)ruimte en daglicht en wordt er minder of geen gebruik gemaakt van niet-natuurlijke middelen ter bestrijding of preventie van ziekten. Uw taken zijn onder andere: leidinggeven, kwaliteitscontrole/gezondheid controleren, meehelpen (dieren voeren/verzorgen, stallen schoonmaken, melken/eieren rapen, maaien/hooien), dieren klaar maken voor vervoer, klein onderhoud en reparaties, werven en trainen van medewerkers, producten verkopen (bv veiling).

Persoonlijkheid Vakexpert/manager veeteelt

  • Praktisch
  • Ondernemend
  • Gestructureerd

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

 

De persoonlijkheid van een Vakexpert/manager veeteelt bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Vakexpert/manager veeteelt

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Vakexpert/manager veeteelt misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.


 

Opleidingen, cursussen en trainingen Vakexpert/manager veeteelt

  • Agro productie, handel en technologie: Vakexpert veehouderij/Dierenhouder - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Vakexpert/manager veeteelt op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Vakexpert/manager veeteelt

In de sector Landbouw, natuur en visserij zijn veel beroepen en vacatures te vinden waar men de taken (voor een deel) buiten uitvoert. Vakexpert/manager veeteelt is er slechts één van. Omdat het werk in deze sector seizoensgebonden kan zijn door pieken in bijvoorbeeld de zaai- en oogstperiode zijn er ook mensen die via een uitzendbureau in de Landbouw werken. Wil je meer weten over deze sector? Kijk dan eens bij de andere beroepen in de sector Landbouw, natuur en visserij. Je kunt je ook eerst eens in het algemeen oriënteren op het vinden van werk of bijvoorbeeld meer lezen over wat een uitzendbureau voor jou kan betekenen als je werk in deze sector wilt uitproberen.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Vakexpert/manager veeteelt. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.