Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Circusartiest

Circusartiest

Als circusartiest treedt je op in een circus voor honderden bezoekers. Je hebt vaak één of enkele specialisaties; clown, koorddanser, trapezeartiest, goochelaar, acrobaat, messenwerper, dierenartiest, degenslikker, jongleur. Sommige acts zijn solistisch, andere zijn groepsvoorstellingen. Je bedenkt samen met collega-artiesten de inhoud en uitvoering en soms denk je ook mee over kostuums en decor. Je werkt bij een circus, pretpark, kermis of vakantiepark en werkt regelmatig samen met een kostuumontwerper, decorbouwer, dierverzorger en anderen.

De taken van een circusartiest zijn onder andere:

 • Voorstelling of act bedenken
 • Repeteren voorstelling of act
 • Trainen specifieke circusvaardigheden
 • Voorstelling of act uitvoeren

   

Persoonlijkheid Circusartiest

 • Creatief
 • Praktisch

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Circusartiest bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Circusartiest

 • Creatief denken (Creativiteit)
 • Durf hebben
 • Energie hebben
 • Flexibel zijn (Flexibiliteit/Aanpassingsvermogen)
 • Vakgericht zijn (Specialistisch)

Creatief denken: Op een nieuwe manier kijken naar bijvoorbeeld vormgeving, concepten of tekst.

Durf hebben: Bepaalde activiteiten uitvoeren om doelen te bereiken ondanks de persoonlijke risicos die er zijn.

Energie hebben: Veel lichamelijke kracht en gezondheid hebben om veeleisende lichamelijke activiteiten uit te kunnen voeren.

Flexibel zijn: Het zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (taken, werkomgeving, mensen enzovoorts).

Vakgericht zijn: Ruim voldoende kennis en vaardigheden hebben in een heel specifiek vakgebied.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Circusartiest misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Circusartiest

 • Circus and Performance Arts - HBO bachelor
 • Circus Arts - HBO bachelor

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Systeembeheerder op niveau 5 of 6 (Associate degree of Bachelor) die je aan een Hogeschool of Universiteit kunt volgen. Het kan zijn dat er nog geen opleiding gekoppeld is aan een beroep. We zijn druk bezig om hiervoor te zorgen. Kijk ondertussen gerust naar de informatie in het artikel HBO opleidingen.

Vacatures Circusartiest

In de sector Onderwijs, cultuur en wetenschappen zitten, naast Circusartiest, nog vele prachtige beroepen voor mensen die zich graag bezighouden met deze thema's. Op dit moment is er een lerarentekort dus zijn er in het onderwijs veel vacatures te vinden. Kijk gerust eens bij de andere beroepen van de sector Onderwijs, cultuur en wetenschappen. Wil je je cv maken of verbeteren? Kijk dan eens bij tips voor je CV.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Circusartiest. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.