Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Documentairemaker (Documentaireregisseur)

Documentairemaker (Documentaireregisseur)

U maakt documentaires over een onderwerp waar u een bepaald(e) mening, visie en/of perspectief over wil laten zien en horen. U kunt hiermee bijvoorbeeld mensen informeren, aan het denken zetten over bepaalde situaties/vraagstukken of een publiek debat in gang zetten. Uw taken zijn onder andere: onderwerp onderzoeken, motivatie en doelen stellen, overleg tv/film/internetproducent, crowdfunding/sponsoring, filmlocaties (be)zoeken, interviews voorbereiden, samenwerken scenarioschrijver/geluidstechnicus/cameratechnicus, overleg AV-montage technicus/Voice-over, presentatie eindproduct/première.

Persoonlijkheid Documentairemaker (Documentaireregisseur)

 • Creatief
 • Onderzoekend
 • Ondernemend

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

De persoonlijkheid van een Documentairemaker (Documentaireregisseur) bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Documentairemaker (Documentaireregisseur)

 • Creatief denken (Creativiteit)
 • Visie hebben
 • Analyseren
 • Durf hebben
 • Leidinggeven
 • Netwerken
 • Onderhandelen

Creatief denken: Op een nieuwe manier kijken naar bijvoorbeeld vormgeving, concepten of tekst.

Visie hebben: Een beeld kunnen schetsen van de middellange en lange termijn vanuit je professionele blik en expertise.

Analyseren: De onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen om het beter te kunnen begrijpen.

Durf hebben: Bepaalde activiteiten uitvoeren om doelen te bereiken ondanks de persoonlijke risicos die er zijn.

Leidinggeven: Het sturen van gedrag van individuen en groepen (team/afdeling/divisie).

Netwerken: Het opbouwen van (vaak aan elkaar gekoppelde) relaties ofwel connecties en het inzetten van deze relaties om (organisatie)doelstellingen te bereiken.

Onderhandelen: Heldere doelen en grenzen stellen over het pakket van onderhandeling, argumenten bedenken en uitdragen ten bate van deze doelen en grenzen en in staat zijn een compromis te sluiten.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Documentairemaker (Documentaireregisseur) misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Documentairemaker (Documentaireregisseur)

 • Film - HBO Master
 • Film en Televisie - HBO Bachelor

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Systeembeheerder op niveau 5 of 6 (Associate degree of Bachelor) die je aan een Hogeschool of Universiteit kunt volgen. Het kan zijn dat er nog geen opleiding gekoppeld is aan een beroep. We zijn druk bezig om hiervoor te zorgen. Kijk ondertussen gerust naar de informatie in het artikel HBO opleidingen.

Vacatures Documentairemaker (Documentaireregisseur)

In de sector Onderwijs, cultuur en wetenschappen zitten, naast Documentairemaker (Documentaireregisseur), nog vele prachtige beroepen voor mensen die zich graag bezighouden met deze thema's. Op dit moment is er een lerarentekort dus zijn er in het onderwijs veel vacatures te vinden. Kijk gerust eens bij de andere beroepen van de sector Onderwijs, cultuur en wetenschappen. Wil je je cv maken of verbeteren? Kijk dan eens bij tips voor je CV.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Documentairemaker (Documentaireregisseur). Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.