Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring)

Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring)

U keurt levend en geslacht vee zoals runderen, varkens en pluimvee en vlees(delen). U beoordeelt de kwaliteit van vlees en beslist of het geschikt is voor menselijke consumptie. U werkt in opdracht van de NVWA, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit en onder de verantwoording van een leidinggevende en een dierenarts. Uw taken zijn onder andere: keuren aan de hand van normen (bijvoorbeeld de kleur, het kleurpatroon, de stand van de poten, de uiers, de horens en de conditie van de vacht), ziektebeelden en pathologische afwijkingen constateren, hygiënecontrole, slachtfouten signaleren, beslissen (samen met anderen, bv dierenarts) of het vlees geschikt is voor menselijke consumptie.

Persoonlijkheid Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring)

  • Praktisch
  • Gestructureerd
  • Onderzoekend

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

De persoonlijkheid van een Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring) bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring)

  • Analyseren
  • Integer zijn (Integriteit)
  • Nauwkeurig zijn (Detailgerichtheid)
  • Besluitvaardig zijn
  • Onafhankelijk zijn (Autonomie)
  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)

Analyseren: De onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen om het beter te kunnen begrijpen.

Integer zijn: Eerlijk en betrouwbaar de overeengekomen waarden en normen uitvoeren en uitdragen.

Nauwkeurig zijn: Details zoals bedragen, getallen, centimeters, grammen en dergelijke vlot en juist te kunnen meten/berekenen, verwerken en gebruiken.

Besluitvaardig zijn: Vlot de juiste beslissingen nemen.

Onafhankelijk zijn: Een eigen mening of visie op bijvoorbeeld werkprocessen of dienstverlening hebben en die gebruiken om het werk goed te laten verlopen en de missie van de organisatie te laten slagen.

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring) misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring)

  • Advies en onderzoek leefomgeving: Milieuonderzoeker (Officieel assistent PM keuring) - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring)

In de sector Landbouw, natuur en visserij zijn veel beroepen en vacatures te vinden waar men de taken (voor een deel) buiten uitvoert. Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring) is er slechts één van. Omdat het werk in deze sector seizoensgebonden kan zijn door pieken in bijvoorbeeld de zaai- en oogstperiode zijn er ook mensen die via een uitzendbureau in de Landbouw werken. Wil je meer weten over deze sector? Kijk dan eens bij de andere beroepen in de sector Landbouw, natuur en visserij. Je kunt je ook eerst eens in het algemeen oriënteren op het vinden van werk of bijvoorbeeld meer lezen over wat een uitzendbureau voor jou kan betekenen als je werk in deze sector wilt uitproberen.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Officieel assistent vleeskeuring (PM keuring). Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.