Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper

Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper

Als tuinarchitect (tuinontwerper) of groenvoorzieningsontwerper ontwerpt u tuinen, plantsoenen en dergelijke.
De taken van een tuinarchitect of groenvoorzieningsontwerper zijn onder andere: plattegronden en maquettes ontwerpen, opdrachtgevers adviseren, reken- en meetwerk verrichten, overleggen met hoveniers, toezien op de uitvoering van het ontwerp.

Persoonlijkheid Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper

  • Creatief
  • Onderzoekend
  • Praktisch

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper

  • Cliëntgericht zijn (Klantgerichtheid)
  • Creatief denken (Creativiteit)
  • Durf hebben

Clientgericht zijn: Luisteren naar de (soms niet uitgesproken) wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Creatief denken: Op een nieuwe manier kijken naar bijvoorbeeld vormgeving, concepten of tekst.

Durf hebben: Bepaalde activiteiten uitvoeren om doelen te bereiken ondanks de persoonlijke risicos die er zijn.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper

  • Groene ruimte: Vakbekwaam hovenier - MBO 3
  • Groene ruimte: Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper

In de sector Landbouw, natuur en visserij zijn veel beroepen en vacatures te vinden waar men de taken (voor een deel) buiten uitvoert. Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper is er slechts één van. Omdat het werk in deze sector seizoensgebonden kan zijn door pieken in bijvoorbeeld de zaai- en oogstperiode zijn er ook mensen die via een uitzendbureau in de Landbouw werken. Wil je meer weten over deze sector? Kijk dan eens bij de andere beroepen in de sector Landbouw, natuur en visserij. Je kunt je ook eerst eens in het algemeen oriënteren op het vinden van werk of bijvoorbeeld meer lezen over wat een uitzendbureau voor jou kan betekenen als je werk in deze sector wilt uitproberen.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Tuinarchitect | Groenvoorzieningsontwerper. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.