Aftersalesmanager mobiliteitsbranche

Aftersalesmanager mobiliteitsbranche

U bent als leidinggevende werkzaam in de mobiliteitsbranche. Hieronder vallen bedrijven als autodealers, verhuurbedrijven, fietsenmakers. Als aftersalesmanager valt de receptie, showroom, magazijn en werkplaats onder uw verantwoordelijkheid. Uw taken zijn onder andere: werving en selectie personeel, personeel aansturen, begroting opstellen, verkoop, administratie.

Persoonlijkheid Aftersalesmanager mobiliteitsbranche

 • Ondernemend
 • Gestructureerd
 • Mensgericht

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het mensgerichte persoonstype is gericht op contact met mensen. Kernwoorden zijn dienstverlenend, communicatief vaardig en samenwerkend (leestip: Karaktereigenschappen).

De persoonlijkheid van een Aftersalesmanager mobiliteitsbranche bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Aftersalesmanager mobiliteitsbranche

 • Leidinggeven
 • Besluitvaardig zijn (besluitvaardigheid)
 • Commercieel denken
 • Durf hebben
 • Klantgericht/cliëntgericht zijn
 • Ondernemen (zakelijk inzcht)
 • Plannen en organiseren
 • Visie hebben
 • Zelfstandig werken

Leidinggeven is het sturen van gedrag van individuen en groepen. Het leiding geven aan grotere groepen zoals een hele organisatie noemt men vaak leiderschap.

Besluitvaardigheid is dus een competentie die in dit beroep wordt gevraagd. Heb jij dit in je?

Vooral in een verkoopfunctie maar ook in een verkoop-ondersteunende functie is commercieel denken ofwel verkoopgerichtheid een kerncompetentie.

Durf hebben is in dit beroep dus belangrijk omdat er bepaalde onderdelen van het werk een zeker lef van je vragen, zie de beroepsbeschrijving, en dat heeft nu eenmaal niet iedereen van nature in zich.

Klantgerichtheid is luisteren naar de wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Ondernemen is meer dan leidinggeven, en dat is precies het beroep Aftersalesmanager mobiliteitsbranche van je vraagt.

Het plannen van werkzaamheden en regelen van de middelen en mensen die nodig zijn voor die werkzaamheden is deel van dit beroep.

Visie hebben betekent dat je een beeld kunt schetsen van de middellange en lange termijn vanuit je professionele blik en expertise als Aftersalesmanager mobiliteitsbranche . Lees ook eens het artikel over Succes.

In dit beroep werkt men zelfstandig  en dus zonder constante aanwezigheid  en sturing van een leidinggevende aan de beroepstaken. Sommige mensen vinden deze vrijheid en verantwoordelijkheid prettig, anderen minder.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Aftersalesmanager mobiliteitsbranche misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Aftersalesmanager mobiliteitsbranche

 • Aftersales mobiliteitsbranche: Aftersalesmanager mobiliteitsbranche - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Aftersalesmanager mobiliteitsbranche op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Aftersalesmanager mobiliteitsbranche

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Aftersalesmanager mobiliteitsbranche eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

Vacatures voor een carrière als Aftersalesmanager mobiliteitsbranche kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.