Archiefmedewerker

Archiefmedewerker

Als archiefmedewerker bergt u dossiers op zo'n manier op dat ze op een ander moment makkelijk en snel zijn terug te vinden.

De taken van een archiefmedewerker zijn onder andere: medische dossiers scannen, sorteren, trefwoorden toevoegen, dossiers opslaan/opbergen in een (digitaal) archief, overleg archivaris/manager informatie en documentatie.

Persoonlijkheid Archiefmedewerker

  • Gestructureerd
  • Onderzoekend
  • Praktisch

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Archiefmedewerker bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Archiefmedewerker

  • Conflicten hanteren
  • Energie hebben
  • Nauwkeurig zijn
  • Ondernemen (zakelijk inzcht)

In elk beroep kun je in een conflict terechtkomen, maar in dit beroep is conflicthantering echt een onderdeel van het beroep zelf.

Energie hebben duidt op een goede lichamelijke gezondheid om de (soms veeeleisende) taken van dit beroep aan te kunnen pakken.

Een Archiefmedewerker moet nauwkeurig kunnen werken, heb jij dat ook in je?

Ondernemen is meer dan leidinggeven, en dat is precies het beroep Archiefmedewerker van je vraagt.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Archiefmedewerker misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Archiefmedewerker

  • Financieel administratieve beroepen/Financieel administratief medewerker - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Archiefmedewerker op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Archiefmedewerker

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Archiefmedewerker eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

Vacatures voor een carrière als Archiefmedewerker kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.