Datatypist / Data entry medewerker

Datatypist / Data entry medewerker

U verwerkt grote hoeveelheden data (bijvoorbeeld cijfers, bedragen, bestellingen, namen en adressen) in een geautomatiseerd systeem. Vaak wordt een typdiploma gevraagd en digitale vaardigheden met betrekking tot kantoorsoftware. Uw taken zijn onder andere: nieuwe (gecodeerde) data invoeren, (digitale) archivering, spellingcontrole uitvoeren, verbeteringen overleggen, lay-out bepalen, juistheid van de data controleren, fouten herstellen.

Persoonlijkheid Datatypist / Data entry medewerker

  • Gestructureerd
  • Praktisch

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.


De persoonlijkheid van een Datatypist / Data entry medewerker bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Je kunt iemands persoonlijkheid op allerlei manieren beschrijven. Elk persoonlijkheidsmodel heeft z'n eigen benamingen en waarde. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Datatypist / Data entry medewerker

  • Accuraat werken
  • Taalbeheersing: Nederlands schrijven
  • Instructies opvolgen
  • Integer zijn
  • Taalbeheersing: Nederlands lezen

Een  Datatypist / Data entry medewerker moet accuraat oftewel nauwkeurig kunnen werken, heb jij dat ook in je?

Nederlands schrijven is in veel beroepen belangrijk, maar vooral als er in het beroep meer schrijftaken zitten dan gemiddeld of als het schrijven voor een groter publiek is bedoeld.

Het opvolgen van instructies is erg belangrijk in dit beroep, als dit niet voldoende gebeurt kan er veel mis gaan.

Integriteit is in veel beroepen van belang maar in dit beroep maakt het deel uit van de belangrijkste competenties.

Nederlands lezen is in vrijwel elk beroep van belang, maar er zijn beroepen waar u meer taal gebruikt dan andere beroepen.


Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Datatypist / Data entry medewerker misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Datatypist / Data entry medewerker

Datatypist / Data entry medewerker is een beroep op basisniveau. Dat betekent dat je hiervoor geen beroepsopleiding nodig hebt. Vaak moet je wel een training of cursus volgen om voldoende kennis en vaardigheden te hebben.
Wil je werken op een hoger opleidingsniveau, MBO-niveau 1 of 2 bijvoorbeeld? Daarvoor moet je wel een diploma halen. Dit kan al in 1 of 2 jaar voor de meesten, ook in deeltijd. Maar voordat je zomaar een studie begint, zorg je natuurlijk dat je goed hebt uitgezocht waar jouw interesse en talenten liggen. Doe daarvoor de uitgebreide beroepentest. Deze test laat je allerlei beroepen zien die passen bij jouw persoonstype en interesses. Je kunt ook starten met het lezen van het artikel over MBO opleidingen.

Vacatures Datatypist / Data entry medewerker

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Datatypist / Data entry medewerker eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

Vacatures voor een carrière als Datatypist / Data entry medewerker kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.