E-commerce Marketeer

E-commerce Marketeer

Als e-commerce marketeer werkt u bij een bedrijf en promoot u producten en/of diensten op internet. E-commerce betekent Electronic commerce ofwel elektronische bedrijfsvoering. Het gaat dus vooral om handel via internet. De taken van een e-commerce marketeer zijn onder andere: marketingplannen opstellen, communicatie-/reclamecampagnes bedenken, verkoopafspraken maken, trendwatching, merkontwikkeling/branding, marktonderzoek, social media branding, social media beleid, website optimaliseren voor klanten.

Persoonlijkheid E-commerce Marketeer

  • Ondernemend
  • Onderzoekend
  • Creatief

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

De persoonlijkheid van een E-commerce Marketeer bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties E-commerce Marketeer

  • Commercieel denken
  • Klantgericht/cliëntgericht zijn
  • Analyseren
  • Creatief denken (creativiteit)
  • Ondernemen (zakelijk inzcht)
  • Overtuigen

Vooral in een verkoopfunctie maar ook in een verkoop-ondersteunende functie is commercieel denken ofwel verkoopgerichtheid een kerncompetentie.

Klantgerichtheid is luisteren naar de wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Analyseren betekent de onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen om het beter te kunnen begrijpen.

Creatief denken is natuurlijk belangrijk in zogenaamde creatieve beroepen zoals kunstschilder of musicus, maar zeker ook in taken zoals ontwerpen, conceptueel denken en schrijven wordt creativiteit gevraagd.

Ondernemen is meer dan leidinggeven, het gaat om winstkansen in de markt voor producten en diensten te zien en de bijbehorende (verantwoorde) risico's te durven nemen en dat is precies het beroep E-commerce Marketeer van je vraagt.

Het zorgen dat anderen een mening, gedachtegang, plan en/of idee overnemen hoort bij dit beroep. Door de juiste argumenten en sfeer te gebruiken wordt je overtuiginskracht groter.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is E-commerce Marketeer misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen E-commerce Marketeer

  • E-Commerce Marketing Sales - HBO Bachelor

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep E-commerce Marketeer op niveau 5 of 6 (Associate degree of Bachelor) die je aan een Hogeschool of Universiteit kunt volgen. Het kan zijn dat er nog geen opleiding gekoppeld is aan een beroep. We zijn druk bezig om hiervoor te zorgen. Kijk ondertussen gerust naar de informatie in het artikel HBO opleidingen.

Vacatures E-commerce Marketeer

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast E-commerce Marketeer eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

We hebben vacatures voor E-commerce Marketeer voor je gezocht met onze partner Talent.com. Hieronder vind je de resultaten. Je kunt in het 1e vakje ook zelf een (iets) ander zoekwoord invullen en in het 2e vakje zoeken op plaatsnaam/regio/provincie:


Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.
Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.