Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling

Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling

U bent gastheer/gastvrouw op een gemeentehuis, stadskantoor, rechtbank en dergelijke. Elke werkdag of -avond is anders, u dient dus flexibel te zijn en veelzijdig; u heeft zowel horeca ervaring als technisch inzicht. Uw taken zijn onder andere: gasten ontvangen en begeleiden naar de ruimte, vergaderzalen verzorgen, assisteren bij huwelijken, postrondes lopen, recepties verzorgen, klein technisch onderhoud, intern transport.

Persoonlijkheid Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling

  • Ondernemend
  • Mensgericht
  • Gestructureerd

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het mensgerichte persoonstype is gericht op contact met mensen. Kernwoorden zijn dienstverlenend, communicatief vaardig en samenwerkend (leestip: Karaktereigenschappen).

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

De persoonlijkheid van een Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling

  • Energie hebben

Energie hebben duidt op een goede lichamelijke gezondheid om de (soms veeeleisende) taken van dit beroep aan te kunnen pakken.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling

  • Bediening: Gastheer/-vrouw - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

Vacatures voor een carrière als Gastheer/-vrouw / Bode overheidsinstelling kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.