Medewerker steriele medisch hulpmiddelen

Medewerker steriele medisch hulpmiddelen

U werkt op een sterilisatieafdeling in een ziekenhuis en zorgt ervoor dat medische hulpmiddelen steriel zijn of gemaakt worden om infecties te voorkomen. Uw taken zijn onder andere: medische instrumenten en apparatuur ophalen, reinigen/desinfecteren/steriliseren, verpakken, controles uitvoeren, schoonmaakapparatuur onderhouden/controleren, voorraad beheren, administratie.

Persoonlijkheid Medewerker steriele medisch hulpmiddelen

  • Praktisch
  • Gestructureerd
  • Onderzoekend

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

De persoonlijkheid van een Medewerker steriele medisch hulpmiddelen bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Medewerker steriele medisch hulpmiddelen

  • Nauwkeurig zijn
  • Energie hebben
  • Ondernemen (zakelijk inzcht)

Een Medewerker steriele medisch hulpmiddelen moet nauwkeurig kunnen werken, heb jij dat ook in je?

Energie hebben duidt op een goede lichamelijke gezondheid om de (soms veeeleisende) taken van dit beroep aan te kunnen pakken.

Ondernemen is meer dan leidinggeven, en dat is precies het beroep Medewerker steriele medisch hulpmiddelen van je vraagt.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Medewerker steriele medisch hulpmiddelen misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Medewerker steriele medisch hulpmiddelen

  • Medewerkers steriele medische hulpmiddelen: Medewerker steriele medisch hulpmiddelen - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Medewerker steriele medisch hulpmiddelen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Medewerker steriele medisch hulpmiddelen

Vacatures zijn er in de sector Gezondheidszorg en welzijn de komende jaren meer dan genoeg. Er zijn gewoonweg te weinig mensen voor veel van de beroepen in deze sector. Wil je naast Medewerker steriele medisch hulpmiddelen, andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de gezondheidszorg en welzijn. Of wil je juist meer informatie over de "7 stappen van succesvol solliciteren"?

Vacatures voor een carrière als Medewerker steriele medisch hulpmiddelen kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.