Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

U werkt in de zorg en welzijnssector en ondersteunt volwassen mensen die ondersteuning nodig hebben om zich staande te houden in de maatschappij. Vaak is er sprake van complexe problematiek. U bent vaak gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld mensen in een verslavingskliniek, blijf-van-mijn-lijf huis, asielzoekerscentrum, enzovoorts. Uw taken zijn onder andere: problemen in kaart brengen, samen met de cliënt oplossingen bedenken, samenwerken met cliënt en andere hulpverleners, de cliënt begeleiden bij wat hij/zij zelf niet kan, zelfredzaamheid vergroten, coördinerende taken.

Persoonlijkheid Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

  • Mensgericht
  • Creatief
  • Praktisch

Het mensgerichte persoonstype is gericht op contact met mensen. Kernwoorden zijn dienstverlenend, communicatief vaardig en samenwerkend (leestip: Karaktereigenschappen).

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

  • Maatschappelijke zorg: Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Vacatures zijn er in de sector Gezondheidszorg en welzijn de komende jaren meer dan genoeg. Er zijn gewoonweg te weinig mensen voor veel van de beroepen in deze sector. Wil je naast Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen , andere beroepen en vacatures zien? Ga dan eens naar het overzicht van beroepen in de gezondheidszorg en welzijn. Of wil je juist gelijk het initiatief nemen en solliciteren op één van de vacatures? Kijk dan eens naar de "7 stappen van succesvol solliciteren"?

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen . Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.