Vakexpert bloem, groen en styling

Vakexpert bloem, groen en styling

U bent specialist op het gebied van bloem, groen en styling en u adviseert en decoreert ruimtes met groen en natuurlijke materialen. Uw taken zijn onder andere: overleggen / adviseren klanten, planten en decoratiemateriaal inkopen, ruimtes decoreren.

Persoonlijkheid Vakexpert bloem, groen en styling

  • Creatief
  • Ondernemend
  • Praktisch

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Vakexpert bloem, groen en styling bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Vakexpert bloem, groen en styling

  • Creatief denken (creativiteit)
  • Energie hebben
  • Klantgericht/cliëntgericht zijn

Creatief denken is natuurlijk belangrijk in zogenaamde creatieve beroepen zoals kunstschilder of musicus, maar zeker ook in taken zoals ontwerpen, conceptueel denken en schrijven wordt creativiteit gevraagd.

Energie hebben duidt op een goede lichamelijke gezondheid om de (soms veeeleisende) taken van dit beroep aan te kunnen pakken.

Klantgerichtheid is luisteren naar de wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Vakexpert bloem, groen en styling misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Vakexpert bloem, groen en styling

  • Bloem, groen en styling/Vakexpert bloem, groen en styling - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Vakexpert bloem, groen en styling op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Vakexpert bloem, groen en styling

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Vakexpert bloem, groen en styling eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

We hebben vacatures voor Vakexpert bloem, groen en styling voor je gezocht met onze partner Talent.com. Hieronder vind je de resultaten. Je kunt in het 1e vakje ook zelf een (iets) ander zoekwoord invullen en in het 2e vakje zoeken op plaatsnaam/regio/provincie:


Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.
Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.