Verkoper/ondernemer mobiele winkel

Verkoper/ondernemer mobiele winkel

U verkoopt producten vanuit een 'rijdende winkel' of een andere (bestel)auto. U levert meestal aan vaste klanten en bent vaak eigen ondernemer. Uw taken zijn onder andere: artikelen inkopen en opslaan (bijvoorbeeld levensmiddelen of apparaten), verkoopprijzen bepalen en artikelen prijzen, rijdende winkel inrichten, klanten informeren, adviseren en bedienen, afrekenen, kas opmaken, bestellingen aan de deur opnemen en afleveren aan de deur, reclamefolders versturen, bedrijfsadministratie bijhouden.

Persoonlijkheid Verkoper/ondernemer mobiele winkel

 • Ondernemend
 • Praktisch
 • Gestructureerd

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

De persoonlijkheid van een Verkoper/ondernemer mobiele winkel bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Verkoper/ondernemer mobiele winkel

 • Klantgericht/cliëntgericht zijn
 • Assertief zijn (Assertiviteit)
 • Besluitvaardig zijn
 • Commercieel denken
 • Conflicten hanteren
 • Durf hebben
 • Mondeling uitdrukken
 • Onafhankelijk zijn (Autonomie)
 • Ondernemen (zakelijk inzcht)
 • Plannen en organiseren
 • Relaties opbouwen (Sociabiliteit)
 • Schriftelijk uitdrukken

Klantgerichtheid is luisteren naar de wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

In dit beroep is het nodig om op een goede manier op te komen voor het belang van de organisatie, je eigen mening/visie en/of gestelde doelen.

Besluitvaardigheid is dus een competentie die in dit beroep wordt gevraagd. Heb jij dit in je?

Vooral in een verkoopfunctie maar ook in een verkoop-ondersteunende functie is commercieel denken ofwel verkoopgerichtheid een kerncompetentie.

In elk beroep kun je in een conflict terechtkomen, maar in dit beroep is conflicthantering echt een onderdeel van het beroep zelf.

Durf hebben is in dit beroep dus belangrijk omdat er bepaalde onderdelen van het werk een zeker lef van je vragen, zie de beroepsbeschrijving, en dat heeft nu eenmaal niet iedereen van nature in zich.

Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, dus met gemak goed en vlot (Nederlands) kunnen praten, is in dit beroep belangrijker dan gemiddeld.

In dit beroep wordt er meer dan zelfstandigheid van je gevraagd: Onafhankelijkheid. Dit betekent dat je een eigen mening of visie op bijvoorbeeld werkprocessen of dienstverlening hebt en die gebruikt om het werk goed te laten verlopen en de missie van de organisatie te laten slagen.

Ondernemen is meer dan leidinggeven, het gaat om winstkansen in de markt voor producten en diensten te zien en de bijbehorende (verantwoorde) risico's te durven nemen en dat is precies het beroep Verkoper/ondernemer mobiele winkel van je vraagt.

Het plannen van werkzaamheden en regelen van de middelen en mensen die nodig zijn voor die werkzaamheden is deel van dit beroep.

Het gemakkelijk contact maken met mensen is één van de kerncompetenties die bij dit beroep hoort. Het is een grote kracht om het eerste contact met mensen goed en natuurlijk te laten verlopen en ook echt van belang in dit beroep.

Nederlands schrijven is in veel beroepen belangrijk, maar vooral als er in het beroep meer schrijftaken zitten dan gemiddeld of als het schrijven voor een groter publiek is bedoeld.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Verkoper/ondernemer mobiele winkel misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Verkoper/ondernemer mobiele winkel

 • Vers: leidinggeven & ambacht/Ondernemer vers - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Verkoper/ondernemer mobiele winkel op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Verkoper/ondernemer mobiele winkel

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Verkoper/ondernemer mobiele winkel eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

We hebben vacatures voor Verkoper/ondernemer mobiele winkel voor je gezocht met onze partner Talent.com. Hieronder vind je de resultaten. Je kunt in het 1e vakje ook zelf een (iets) ander zoekwoord invullen en in het 2e vakje zoeken op plaatsnaam/regio/provincie:


Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.
Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.