Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum

Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum

U werkt in een instelling waar kortdurende zorg wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis of een revalidatie-afdeling. Uw taken zijn onder andere: persoonlijke verzorging (helpen met wassen, aankleden, haren kammen, naar toilet helpen), zorgplan maken, verpleegkundige handelingen (zoals medicatie toedienen, injecteren, katheteriseren, sonde inbrengen ed.), stimuleren van zelfredzaamheid, overleggen met verpleegkundigen, therapeuten en artsen, als aanspreekpunt voor familie/vrienden fungeren.

Persoonlijkheid Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum

  • Mensgericht
  • Praktisch
  • Onderzoekend

Het mensgerichte persoonstype is gericht op contact met mensen. Kernwoorden zijn dienstverlenend, communicatief vaardig en samenwerkend (leestip: Karaktereigenschappen).

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

De persoonlijkheid van een Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum

  • Zorgzaam/hulpvaardig zijn
  • Integer zijn (integriteit)
  • Nauwkeurig zijn
  • Onderhandelen
  • Stressbestendig zijn (stresstolerantie)
  • Zelfstandig werken

Voor dit beroep is natuurlijk de bereidheid om mensen te helpen belangrijk. Vaak is het ook goed om te kijken naar welke zorg/hulp nodig is en naar wat mensen zelf kunnen doen, de eigen verantwoordelijkheid.

Integriteit is in veel beroepen van belang maar in dit beroep maakt het deel uit van de belangrijkste competenties.

Een Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum moet nauwkeurig kunnen werken, heb jij dat ook in je?

Bij onderhandelen zijn heldere doelen en grenzen kunnen stellen en een compromis kunnen sluiten erg belangrijk.

Als je stressbestendig bent, kun je je normale werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom een verhoogde werkdruk. Als Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum heb je regelmatig met deze verhoogde werkdruk te maken. Lees ook eens het artikel over Stress.

In dit beroep werkt men zelfstandig  en dus zonder constante aanwezigheid  en sturing van een leidinggevende aan de beroepstaken. Sommige mensen vinden deze vrijheid en verantwoordelijkheid prettig, anderen minder.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum

  • Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum

Vacatures zijn er in de sector Gezondheidszorg en welzijn de komende jaren meer dan genoeg. Er zijn gewoonweg te weinig mensen voor veel van de beroepen in deze sector. Wil je naast Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum, andere beroepen en vacatures zien? Ga dan naar het overzicht van beroepen in de gezondheidszorg en welzijn. Of wil je juist meer informatie over de "7 stappen van succesvol solliciteren"?

Vacatures voor een carrière als Verzorgende ziekenhuis/revalidatiecentrum kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.