Websitebeheerder

Websitebeheerder

De websitebeheerder zorgt voor het technische beheer van de website. De website kan door het werk van de websitebeheerder inhoudelijk beheerd worden èn worden bereikt door medewerkers, klanten, leden en/of anderen. De websitebeheer werkt hierbij onder andere samen met de copywriter, seo-medewerker en linkbuilder. De taken van een websitebeheerder zijn onder andere: hosting van de website, technisch beheer en onderhoud website, autorisatiebeheer, overleg online expertises, storingen aan website(applicaties) verhelpen, kwaliteit bewaken, adviseren over website, gebruikershandleidingen schrijven.

Persoonlijkheid Websitebeheerder

  • Gestructureerd
  • Onderzoekend

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)


De persoonlijkheid van een Websitebeheerder bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Je kunt iemands persoonlijkheid op allerlei manieren beschrijven. Elk persoonlijkheidsmodel heeft z'n eigen benamingen en waarde. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Websitebeheerder

  • Accuraat werken
  • Analyseren
  • Leren (leervermogen)
  • Taalbeheersing: Nederlands lezen
  • Taalbeheersing: Nederlands schrijven

Een  Websitebeheerder moet accuraat oftewel nauwkeurig kunnen werken, heb jij dat ook in je?

Analyseren betekent de onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen.

Bij beroepen waarbij je leervermogen belangrijk is, kan het interessant zijn om eens de gratis leerstijlentest te doen.

Nederlands lezen is in vrijwel elk beroep van belang, maar er zijn beroepen waar u meer taal gebruikt dan andere beroepen.

Nederlands schrijven is in veel beroepen belangrijk, maar vooral als er in het beroep meer schrijftaken zitten dan gemiddeld of als het schrijven voor een groter publiek is bedoeld.


Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Websitebeheerder misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Websitebeheerder

  • ICT- en mediabeheer/Netwerk- en mediabeheerder - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Websitebeheerder op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Websitebeheerder

Er is ontzettend veel vraag naar mensen in de ICT, vacatures genoeg dus. Vast ook voor Websitebeheerder. Het is nu zo dat wanneer mensen denken aan een carrièreswitch en omscholing, er dan heel vaak aan een beroep in de ICT wordt gedacht. Kijk daarom ook eens bij de andere beroepen in de ICT sector.

Vacatures voor een carrière als Websitebeheerder kun je vinden door te zoeken via allerlei vacaturesites. Binnenkort vind je ook hier links naar vacatures. Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.