Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer)

Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer)

U vervoert passagiers veilig per bus in een bepaalde regio of stad. Elke buslijn heeft een voorgeschreven route met vaste aankomst- en vertrektijden. Uw taken zijn onder andere: bus controleren zoals verlichting, deuren, naar beginpunt rijden, reizigers laten instappen, route op tijd volgen, passagiers informeren over tarieven, reistijden, bus aansluitingen.

Persoonlijkheid Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer)

  • Praktisch
  • Gestructureerd
  • Mensgericht

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het mensgerichte persoonstype is gericht op contact met mensen. Kernwoorden zijn dienstverlenend, communicatief vaardig en samenwerkend (leestip: Karaktereigenschappen).

 

De persoonlijkheid van een Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer) bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer)

  • Energie hebben
  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)
  • Besluitvaardig zijn
  • Onafhankelijk zijn (Autonomie)

Energie hebben: Veel lichamelijke kracht en gezondheid hebben om veeleisende lichamelijke activiteiten uit te kunnen voeren.

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Besluitvaardig zijn: Vlot de juiste beslissingen nemen.

Onafhankelijk zijn: Een eigen mening of visie op bijvoorbeeld werkprocessen of dienstverlening hebben en die gebruiken om het werk goed te laten verlopen en de missie van de organisatie te laten slagen.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer) misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.


 

Opleidingen, cursussen en trainingen Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer)

  • Personenvervoer: Chauffeur openbaar vervoer - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer) op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer)

Vacatures in de sector Transport en logistiek zijn divers en kunnen betrekking hebben op werk dat verspreid is over de hele wereld. Wil je je verder oriënteren op beroepen in deze sector, lees dan verder het artikel Sector transport en logistiek. Daar staan naast Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer) nog vele andere beroepen uitgewerkt. Je kunt ook tips lezen voor jouw sollicitatie zodat je meer kans hebt op werk.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Buschauffeur lijn-/stadsdienst (Chauffeur openbaar vervoer). Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.