Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Drone-operator (Drone-piloot)

Drone-operator (Drone-piloot)

U bestuurt drones en multirotorsystemen voor het maken van film/foto opnames, routebepaling voor ander transport of inspecties/detecties van moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen en situaties, beveiliging. Het kan gaan om commerciële opdrachten voor de reclame, filmindustrie of juist de landbouw. Maar het kan ook gaan om opdrachten voor de politie, brandweer of om militaire operaties. Officieel wordt een drone een Remotely Piloted Aircraft System (RPAS) genoemd. U heeft een certificaat van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), afdeling Luchtvaart nodig voor het beroepsmatig besturen van een drone/RPAS. Uw taken zijn onder andere: drones besturen, beeldopnames maken volgens opdracht, gasdetecties/metingen maken, navigeren, pakketbezorging.

Persoonlijkheid Drone-operator (Drone-piloot)

  • Praktisch
  • Ondernemend
  • Gestructureerd

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

 

De persoonlijkheid van een Drone-operator (Drone-piloot) bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Drone-operator (Drone-piloot)

  • Energie hebben
  • Nauwkeurig zijn (Detailgerichtheid)
  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)

Energie hebben: Veel lichamelijke kracht en gezondheid hebben om veeleisende lichamelijke activiteiten uit te kunnen voeren.

Nauwkeurig zijn: Details zoals bedragen, getallen, centimeters, grammen en dergelijke vlot en juist te kunnen meten/berekenen, verwerken en gebruiken.

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Drone-operator (Drone-piloot) misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.


 

Opleidingen, cursussen en trainingen Drone-operator (Drone-piloot)

  • Mechatronica: Monteur elektrotechnische systemen - MBO 2
  • Mechatronica: Monteur mechatronica - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Drone-operator (Drone-piloot) op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Drone-operator (Drone-piloot)

Vacatures in de sector Transport en logistiek zijn divers en kunnen betrekking hebben op werk dat verspreid is over de hele wereld. Wil je je verder oriënteren op beroepen in deze sector, lees dan verder het artikel Sector transport en logistiek. Daar staan naast Drone-operator (Drone-piloot) nog vele andere beroepen uitgewerkt. Je kunt ook tips lezen voor jouw sollicitatie zodat je meer kans hebt op werk.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Drone-operator (Drone-piloot). Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.