Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Gamedeveloper

Gamedeveloper

U bent specialist in het ontwikkelen van games en/of game onderdelen op basis van het eisen- en wensenpakket van de opdrachtgever. U ontwikkelt de games voor de entertainment industrie of voor de markt van simulatieproducten. Een game kan gebouwd worden om mensen plezier te geven, om mensen iets te leren of om mensen ergens voor gemotiveerd te maken en houden. Soms is een game is een onderdeel van groter mediaconcept, bijvoorbeeld bij cross mediale toepassingen waarbij een game een aanvulling is op een tv-programma en website. Uw taken zijn onder andere: ontwikkelplan maken/bedenken, game bouwen, overleg/instructie programmeurs, zelf programmeren, testen, verbeteren, presenteren.

Persoonlijkheid Gamedeveloper

 • Creatief
 • Onderzoekend
 • Gestructureerd

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

 

De persoonlijkheid van een Gamedeveloper bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Gamedeveloper

 • Creatief denken (Creativiteit)
 • Analyseren
 • Cliëntgericht zijn (Klantgerichtheid)
 • Commercieel denken
 • Durf hebben
 • Nauwkeurig zijn (Detailgerichtheid)
 • Onafhankelijk zijn (Autonomie)

Creatief denken: Op een nieuwe manier kijken naar bijvoorbeeld vormgeving, concepten of tekst.

Analyseren: De onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen om het beter te kunnen begrijpen.

Clientgericht zijn: Luisteren naar de (soms niet uitgesproken) wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Commercieel denken: Gericht zijn op verkopen, nieuwe klanten en/of omzetverhoging. In een verkoopfunctie maar ook in een verkoop-ondersteunende functie is commercieel denken ofwel verkoopgerichtheid een kerncompetentie.

Durf hebben: Bepaalde activiteiten uitvoeren om doelen te bereiken ondanks de persoonlijke risicos die er zijn.

Nauwkeurig zijn: Details zoals bedragen, getallen, centimeters, grammen en dergelijke vlot en juist te kunnen meten/berekenen, verwerken en gebruiken.

Onafhankelijk zijn: Een eigen mening of visie op bijvoorbeeld werkprocessen of dienstverlening hebben en die gebruiken om het werk goed te laten verlopen en de missie van de organisatie te laten slagen.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Gamedeveloper misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.


 

Opleidingen, cursussen en trainingen Gamedeveloper

 • Software development: Gamedeveloper - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Gamedeveloper op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Gamedeveloper

Er is ontzettend veel vraag naar mensen in de ICT, vacatures genoeg dus. Vast ook voor Gamedeveloper. Het is zo dat wanneer mensen denken aan een carrièreswitch en omscholing, er dan vaak aan een beroep in de ICT wordt gedacht. Kijk daarom ook eens bij de andere beroepen in de ICT sector.

 

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Gamedeveloper. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.