Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Interieuradviseur | Interieurstylist

Interieuradviseur | Interieurstylist

Een Interieuradviseur of Interieurstylist adviseert mensen over de inrichting van het interieur en het gebruik van kleur bij bijvoorbeeld een woning, winkel of kantoorpand en werkt daarbij soms samen met een interieurarchitect. De interieuradviseur heeft ideeën en advies over alle interieurcomponenten waaronder vloerbedekking, meubels, gordijnen, trapbekleding, kleurgebruik, verlichting, decoraties enzovoorts en werkt bij een interieuradviesbureau, architectenbureau, keukenwinkel, meubelbedrijf en dergelijke.
De taken van een interieuradviseur ofwel interieurstylist zijn onder andere: klanten adviseren, offertes maken, werkplanning en begroting opstellen, interieurontwerp maken, project begeleiden.

Persoonlijkheid Interieuradviseur | Interieurstylist

  • Creatief
  • Ondernemend
  • Praktisch

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Interieuradviseur | Interieurstylist bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Interieuradviseur | Interieurstylist

  • Cliëntgericht zijn (Klantgerichtheid)
  • Creatief denken (Creativiteit)
  • Durf hebben
  • Onafhankelijk zijn (Autonomie)

Clientgericht zijn: Luisteren naar de (soms niet uitgesproken) wensen en behoeften van klanten/cliënten en hier rekening mee houden.

Creatief denken: Op een nieuwe manier kijken naar bijvoorbeeld vormgeving, concepten of tekst.

Durf hebben: Bepaalde activiteiten uitvoeren om doelen te bereiken ondanks de persoonlijke risicos die er zijn.

Onafhankelijk zijn: Een eigen mening of visie op bijvoorbeeld werkprocessen of dienstverlening hebben en die gebruiken om het werk goed te laten verlopen en de missie van de organisatie te laten slagen.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Interieuradviseur | Interieurstylist misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Interieuradviseur | Interieurstylist

  • Interieuradvies: Interieuradviseur - MBO 4
  • Kaderfunctie afbouw en onderhoud: Kleur- en interieuradviseur - MBO 4

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Interieuradviseur | Interieurstylist

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Interieuradviseur | Interieurstylist eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan eens naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Interieuradviseur | Interieurstylist. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.