Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Marechaussee beveiliger

Marechaussee beveiliger

U werkt voor de voor de Koninklijke Marechaussee (KMAR). De KMAR is een soort politieorganisatie en zorgt voor de veiligheid van iedereen in Nederland. U kunt ook taken uitvoeren van de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht. Uw werkplek kan bij vliegvelden, paleizen, evenementen met hooggeplaatste personen zijn en dus ook bij kazernes, militaire vliegbases en de marinehavens.U werkt meestal in teamverband en ontvangt instructies van een (onder)officier. Uw taken zijn onder andere: grenzen bewaken op zee en in de lucht, bewaken van belangrijke mensen en voorwerpen tijdens reizen/vervoer, reizigers en reisdocumenten bij Nederlandse lucht- en zeehavens controleren, zorgen voor veiligheid en orde op lucht- en zeehavens, werken met speurhonden (explosieven zoeken), beveiliging koninklijke familie en paleizen, ondersteuning politie (verkeerscontroles, waarde transporten, crisissituaties), ceremoniële diensten / ere-escortes.

Persoonlijkheid Marechaussee beveiliger

  • Praktisch
  • Ondernemend
  • Onderzoekend

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het onderzoekende persoonstype is gericht op het verzamelen van gegevens en het vinden van verklaringen en oplossingen. Kernwoorden zijn observerend,  analyserend en logisch redenerend. (Tip: onderzoek jezelf; doe de gratis persoonlijkheidstest!)

De persoonlijkheid van een Marechaussee beveiliger bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Marechaussee beveiliger

  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)
  • Energie hebben
  • Instructie geven (Instrueren)
  • Integer zijn (Integriteit)
  • Vakgericht zijn (Specialistisch)

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Energie hebben: Veel lichamelijke kracht en gezondheid hebben om veeleisende lichamelijke activiteiten uit te kunnen voeren.

Instructie geven: Duidelijke aanwijzingen geven over hoe iets gedaan moet worden. Dit kunnen instructies over werkwijze, veiligheid, gezondheid, hygiene en sociale omgang zijn.

Integer zijn: Eerlijk en betrouwbaar de overeengekomen waarden en normen uitvoeren en uitdragen.

Vakgericht zijn: Ruim voldoende kennis en vaardigheden hebben in een heel specifiek vakgebied.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Marechaussee beveiliger misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Marechaussee beveiliger

  • Defensie: Marechaussee-beveiliger
  • Particuliere beveiliging: Beveiliger - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Marechaussee beveiliger op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Marechaussee beveiliger

In de sector Justitie, veiligheid en openbaar bestuur zijn zeer uiteenlopende beroepen te vinden. Het aantal vacatures is meestal relatief constant in deze sector omdat deze publieke sector altijd moet blijven functioneren, ondanks een eventuele economische recessie of bezuinigingsronde vanuit de politiek. De beroepen in deze sector hebben een belangrijke bijdrage aan het functioneren van en de orde in onze democratie en maatschappij. Kijk gerust eens bij de andere beroepen in de sector Justitie, veiligheid en openbaar bestuur als je je naast Marechaussee beveiliger nog wat verder wilt oriënteren.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Marechaussee beveiliger. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.