Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang

Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang

De medewerker kinderopvang begeleidt en verzorgt baby's, peuters, kleuters en schoolgaande kinderen tot en met 12 jaar in bijvoorbeeld een kinderdagverblijf.
De taken van een medewerker kinderopvang zijn onder andere: kinderen verzorgen (eten geven, luiers verschonen) en letten op veiligheid, spelen, zingen en knutselen met kinderen, huishoudelijke handelingen verrichten (bijvoorbeeld afwassen en dweilen), met ouders, collega's en deskundigen overleggen, adviseren over opvoeding.

Persoonlijkheid Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang

  • Mensgericht
  • Creatief

Het mensgerichte persoonstype is gericht op contact met mensen. Kernwoorden zijn dienstverlenend, communicatief vaardig en samenwerkend (leestip: Karaktereigenschappen).

Het creatieve persoonstype is gericht op werk waarbij de grenzen niet vooraf zijn bepaald. Kernwoorden zijn creatief, innovatief  en expressief.

De persoonlijkheid van een Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang

  • Zorgzaam zijn (Hulpvaardigheid)
  • Coachen
  • Creatief denken (Creativiteit)

Zorgzaam zijn: De bereidheid om mensen te helpen waar zorg/hulp nodig is en te bekijken wat mensen zelf kunnen doen (zelfredzaamheid).

Coachen: Het begeleiden van een individu of groep in een proces van positieve verandering.

Creatief denken: Op een nieuwe manier kijken naar bijvoorbeeld vormgeving, concepten of tekst.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang

  • Pedagogisch werk: Pedagogisch medewerker kinderopvang - MBO 3

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang

Vacatures zijn er in de sector Gezondheidszorg en welzijn de komende jaren meer dan genoeg. Er zijn gewoonweg te weinig mensen voor veel van de beroepen in deze sector. Wil je naast Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang, andere beroepen en vacatures zien? Ga dan eens naar het overzicht van beroepen in de gezondheidszorg en welzijn. Of wil je juist gelijk het initiatief nemen en solliciteren op één van de vacatures? Kijk dan eens naar de "7 stappen van succesvol solliciteren"?

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Pedagogisch medewerker kinderopvang | Begeleider kinderopvang. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.