Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker)

Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker)

U werkt in de detailhandel en verkoopt goederen in een winkel direct aan de consument/ eindgebruiker. U kunt werken in allerlei soorten winkels, zoals supermarkten, speciaalzaken (voor bijvoorbeeld kookartikelen of koffie/thee producten, kledingwinkels, schoenenwinkel, sportwinkel enzovoorts. Uw taken zijn onder andere: goederen presenteren, adviseren, verkopen, afrekenen, producten inpakken voor klanten, bestellingen klaarzetten, voorraadbeheer, schoonhouden.

Persoonlijkheid Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker)

  • Ondernemend
  • Gestructureerd
  • Praktisch

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

De persoonlijkheid van een Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker) bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker)

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker) misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker)

  • Entree: Assistent verkoop/retail - MBO 1
  • Retail operationeel: Verkoper - MBO 2

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker) op MBO  niveau 1 en/of 2. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 1 of 2, dan kun je die in 1 of 2 jaar halen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie voor jou is, doe dan de Studiekeuzetest MBO. Deze test laat je allerlei mogelijkheden zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker)

De vacatures in de sector Handel en dienstverlening zijn verdeeld over de subsectoren Handel, Commerciële dienstverlening, Facilitaire dienstverlening en Dienstverlening arbeid en loopbaan. Wil je naast Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker) eens andere beroepen en vacatures zien? Ga dan eens naar het overzicht van beroepen in de Handel en dienstverlening. Of heb je juist interesse in één van de diensten uit deze sector; loopbaanbegeleiding?

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Verkoopmedewerker detailhandel (Winkelmedewerker). Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.