Informatie over beroepen


Testoverzicht
Skip Navigation Links.
 
Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar

Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar

U bent als wachtmeester ofwel algemeen opsporingsambtenaar een militair voor de Koninklijke Marechaussee (KMAR). De KMAR is een soort politieorganisatie en zorgt voor de veiligheid van iedereen in Nederland. U bent eigenlijk een soort politiemedewerker binnen de hele Krijgsmacht. U kunt namelijk ook taken uitvoeren bij de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht. Uw werkplek kan bij vliegvelden, paleizen, evenementen met hooggeplaatste personen zijn en dus ook bij kazernes, militaire vliegbases en de marinehavens.U werkt meestal in teamverband en ontvangt instructies van een (onder)officier. Uw taken zijn onder andere: grenzen bewaken op zee en in de lucht, bewaken van belangrijke mensen en voorwerpen tijdens reizen/vervoer, reizigers en reisdocumenten bij Nederlandse lucht- en zeehavens controleren, zorgen voor veiligheid en orde op lucht- en zeehavens, werken met speurhonden (explosieven zoeken), beveiliging koninklijke familie en paleizen, ondersteuning politie (verkeerscontroles, waarde transporten, crisissituaties), ceremoniële diensten / ere escortes.

Persoonlijkheid Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar

  • Praktisch
  • Ondernemend
  • Gestructureerd

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

De persoonlijkheid van een Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar

  • Analyseren
  • Energie hebben
  • Nauwkeurig zijn (Detailgerichtheid)
  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)

Analyseren: De onderdelen van een probleem of situatie systematisch in onderdelen splitsen om het beter te kunnen begrijpen.

Energie hebben: Veel lichamelijke kracht en gezondheid hebben om veeleisende lichamelijke activiteiten uit te kunnen voeren.

Nauwkeurig zijn: Details zoals bedragen, getallen, centimeters, grammen en dergelijke vlot en juist te kunnen meten/berekenen, verwerken en gebruiken.

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar

  • Defensie: Algemeen opsporingsambtenaar

Hierboven zie je de opleiding(en) voor het beroep Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3 en/of 4. Heb je nog geen diploma op MBO-niveau 3 of 4, dan kun je een bovenstaande studie gaan doen, ook in deeltijd, dus als je al werkt. Als je nog niet helemaal zeker weet of dit hèt beroep en dus dè studie is die bij je past, kijk dan eens naar de Studiekeuzetest speciaal voor het MBO. Deze test laat je allerlei studies zien die passen bij jouw persoonstype en interesses.

Vacatures Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar

In de sector Justitie, veiligheid en openbaar bestuur zijn zeer uiteenlopende beroepen te vinden. Het aantal vacatures is meestal relatief constant in deze sector omdat deze publieke sector altijd moet blijven functioneren, ondanks een eventuele economische recessie of bezuinigingsronde vanuit de politiek. De beroepen in deze sector hebben een belangrijke bijdrage aan het functioneren van en de orde in onze democratie en maatschappij. Kijk gerust eens bij de andere beroepen in de sector Justitie, veiligheid en openbaar bestuur als je je naast Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar nog wat verder wilt oriënteren.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Wachtmeester marechaussee | Algemeen opsporingsambtenaar. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.