Informatie over ons testcentrum

Zo werkt het voor organisaties:

 1. U vraagt een gratis proefaccount
 2. U ontvangt gratis € 25 tegoed
 3. U probeert ons systeem vrijblijvend uit

Voordelen:

 • Modern online testsysteem
 • Eigen schoolpagina
 • Geen abonnementskosten
 • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
 • Meerdere testuitslagen mogelijk in één testrapportage
 • Eigen voorblad en logo (huisstijl)
 • Groepen uitnodigen voor een testafname
 • Maatwerk tests en rapportages ontwikkelen en beheren
 • Persoonlijke ondersteuning
 • Uw ideeën voor nieuwe functies of tests  zijn welkom

Submenu
Skip Navigation Links.


 
Testpakket VO veelgestelde vragen

Groei Testpakket VO: Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele van de vragen die ons eerder gesteld zijn over het testpakket voor het voortgezet onderwijs. We zullen deze vragen telkens aanvullen met nieuwe vragen die gesteld zijn, en de antwoorden natuurlijk. Via de volgende knop kunt u weer naar het aanvraagformulier waar u vrijblijvend een proefperiode voor het Testpakket VO kunt aanvragen:

Aanvraagformulier Testpakket VO

Waaruit bestaat het Groei Testpakket VO?

Hoeveel kost het testpakket per schooljaar?

De kosten worden binnenkort bekendgemaakt. Er wordt hierover een e-mail gestuurd naar de scholen in het VO. Het zal gaan om een vast bedrag plus een bedrag per ingeschreven leerling.
Voor het bepalen van het leerlingaantal waarmee we de licentiekosten berekenen, is het uitgangspunt de DUO telling van de vestiging (inclusief VAVO) van 1 oktober van het voorgaande schooljaar. Voor schooljaar 2019-2020 is dus het uitgangspunt de telling per 1 oktober 2018. Als het aantal leerlingen in het nieuwe schooljaar in werkelijkheid 10% of meer lager of hoger is, dan kan er een verrekening plaatsvinden.

Als u bij het aanvragen van het testpakket al weet dat er door bijvoorbeeld een reorganisatie of nieuwe vestiging een groter verschil is, dan kunt u dit aangeven op het aanvraagformulier.

Waarom is het Groei Testpakket VO zo voordelig?

Het is zo voordelig omdat we een groot bereik belangrijker vinden dan een grote winst. Zie hierover onze missie en visie.

Blijft de jaarvergoeding voor het Testpakket VO zo laag?

We willen de vergoeding in ieder geval de eerste 2 jaar hetzelfde houden. Daarna wordt er geëvalueerd en zal het bedrag waaarschijnlijk iets hoger worden door bijvoorbeeld compensatie voor inflatie.

Komen er meer tests in het Groei Testpakket VO?

Er wordt momenteel nagedacht over het introduceren van een pluspakket, waarbij er dus extra (test)mogelijkheden zijn, tegen een iets hogere vergoeding per leerling. Als u behoefte of ideeën heeft voor een bepaalde test in het pakket of een  functionaliteit in Mijn testcentrum, geeft u dit dan gerust aan ons door. Wij verzamelen deze behoeften en ideeën en bespreken deze periodiek. 

Wat is het Fair use policy dat geldt voor het testpakket?

Dat betekent dat we in goed vertrouwen de vestigingen onbeperkt gebruik toestaan voor testafnames voor de bij hen ingeschreven leerlingen. Dit doen we omdat we weten dat dit praktisch èn budgettair prettig werkt voor een schoolorganisatie. Daar komen dus ook geen extra kosten bij, tenzij u veel meer leerlingen (meer dan 10% meer) inschrijft dan het voorgaande schooljaar. Zie hierover verder de vraag "Hoeveel kost het testpakket?".

Het testpakket is "Inclusief licentie voor direct en indirect zakelijk gebruik van de website". Wat betekent dit?

Vanaf 1 augustus 2019 is het gebruik van deze website, waaronder het maken van de (gratis) tests en het raadplegen van de informatieve artikelen, enkel en alleen nog vrij van kosten voor particulieren die op eigen initiatief èn in een prive-situatie de website bezoeken. Voor al het andere gebruik, zoals leerlingen die op school of in de klas een gratis test met korte uitslag doen op aangeven van de school/docent/enz, geldt dat er een vrijwillige vergoeding wordt gevraagd aan non-profit organisaties en er een verplichte vergoeding is voor commerciële organisaties. De licentievergoeding is altijd laag maar voor ons belangrijk om de prestaties van onze website te garanderen. Als een vestiging van een middelbare school een licentie voor het Groei Testpakket VO heeft dan zit de licentie voor het direct en indirect zakelijk gebruik daarbij kosteloos inbegrepen. Meer informatie hierover vindt u in het artikel Zakelijk gebruik.

Wat zijn testbegeleiders?

Dat zijn de decanen, mentoren of docenten die toegang hebben tot het account op onze website: "Mijn testcentrum". Deze testbegeleiders kunnen leerlingen per persoon of groep uitnodigen voor 1 of meer tests, en de testresultaten beheren.

Heeft u zelf nog een vraag? Bel of mail ons dan gerust:

https://www.testcentrumgroei.nl/organisaties/contact